Microsoft heeft vandaag, zoals al langere tijd verwacht werd, officieel de Surface Pro LTE aangekondigd. Dat deed hardwarechef Panos Panay tijdens een keynote speech die hij hield op de Future Decoded conferentie in Londen. Het apparaat is ontworpen met de steeds mobieler wordende werknemer in het achterhoofd.

In zijn aankondiging schrijft Microsoft dat de Surface Pro met LTE Advanced in de loop van december leverbaar is. Het apparaat is voorzien van een Cat 9 modem, waarmee het volgens Microsoft de snelste LTE-compatibele laptop in zijn klasse is. Wat de technologiereus betreft, “maakt de Surace Pro met LTE Advances onze familie van ultieme laptops af.”

Specificaties nieuwe Surface Pro

De Surface Pro LTE zal in twee verschillende modellen op de markt gebracht worden. Er kan gekozen worden tussen verschillende processoren en hoeveelheden werk- en opslaggeheugen. De goedkopere versie is voorzien van een Intel Core i5-processor en de duurdere met van een i7-processor en iets meer werkgeheugen.

De i5-variant heeft in totaal 8 gigabyte aan werkgeheugen en 256 gigabyte aan opslagcapaciteit. Die hoeveelheden zijn bij de duurdere varianten verdubbeld: de duurste versie beschikt over 16 gigabyte aan werkgeheugen en 512 gigabyte aan opslagcapaciteit. De i5-versie kost 1.149 dollar en de i7-versie 1.449 dollar.

De Microsoft Surface Pro LTE is in december te koop voor zakelijke klanten, al lijkt dat voorlopig alleen voor de Verenigde Staten te gelden.

Update Microsoft

Microsoft heeft in een e-mail laten weten dat de Surface Pro LTE vanaf 1 december ook in de Benelux beschikbaar is. De variant met 128GB / 4GB kent een adviesprijs vanaf 1329 euro, terwijl de 256GB / 8GB begint bij een bedrag van 1629 euro.