3min Devices

Razer presenteert smartphone met 120Hz-display en Dolby Atmos-speakers

Razer presenteert smartphone met 120Hz-display en Dolby Atmos-speakers

Voor het eerst heeft Razer een smartphone gepresenteerd: de Razer Phone. Het is een Android-telefoon die vooral gericht is op mobiel entertainment en beschikt over een 5,7-inch scherm met verversingssnelheid van 120Hz en een Qualcomm Snapdragon 835-processor.

Het scherm van de Razer Phone, evenals de accuduur, zijn zo’n beetje de belangrijkste verkooppunten. Het display werd in samenwerking met Sharp ontwikkeld en is uniek op de smartphonemarkt. Daar is dan ook een mooie marketingterm voor bedacht: het Ultramotion Display.

Het Ultramotion Display

Het 5,72-inch display beschikt over een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Vooral interessant is de verversingssnelheid, die zich aanpast aan de manier waarop het scherm gebruikt wordt. Kijk je bijvoorbeeld een video op 24fps, dan is de verversingssnelheid van het scherm slechts 24Hz. Maar speel je een spelletje met een hoge framerate, past de verversingssnelheid zich daar op aan.

Het gevolg is volgens Razer tweeledig. Enerzijds levert het in alle gevallen een vloeiende ervaring op. Maar anderzijds – en dat is wellicht interessanter – zou er veel minder van de batterij gevraagd worden. De telefoon beschikt over een forse 4000 mAh-accu, en kan wel 12,5 uur achter elkaar video’s streamen of 7 uur lang een game weergeven.

Andere specificaties

Er zijn natuurlijk nog veel meer andere specificaties om te noemen. De Razer Phone heeft een aluminium behuizing en een zeer hoekig ontwerp. Het beschikt over een vingerafdrukscanner die onder de aan/uit-knop verwerkt zit aan de zijkant van de telefoon. Verder is er een dubbele camera aan de achterkant.
Die dubbele camera beschikt over twee 12-megapixelsensoren. Een daarvan is een telelens en de andere een gewone camera en beiden worden altijd gebruikt bij het knippen van foto’s. Verder is er natuurlijk een selfiecamera, die over een 8-megapixelsensor beschikt. Maar de camera’s zijn uiteindelijk niet het belangrijkst voor een smartphone die zich meer op de gamer richt.

Audio, geheugen en release

Naast het scherm is ook de audiokwaliteit en het beschikbare geheugen van groot belang. Razer zegt zelf Dolby Atmos-speakers verwerkt te hebben in het toestel, waardoor de speakers in theorie in elk geval erg goed moeten zijn. Verder heeft de Snapdragon 835-processor 8 gigabyte aan werkgeheugen ter beschikking en is er voor de gebruiker 64 gigabyte aan opslagcapaciteit.

De Android Nougat-telefoon komt in eerste instantie niet naar Nederland. De release vindt op 17 november plaats in onder meer Duitsland, Frankrijk, Ierland en Zweden. Daar kost het toestel 749,99 euro.Razer Phone (2)

Razer Phone (3)

Razer Phone (4)