2min

Apple schijnt volgend jaar maar liefst drie nieuwe iPhone-modellen te onthullen. Het gaat om smartphones met dezelfde designelementen als de iPhone X, en met verschillende schermformaten. Dat voorspelt KGI Securities analist Ming-Chi Kuo, die bekend staat als een betrouwbare bron als het aankomt op Apple-nieuws.

Dat meldt de site MacRumors op basis van een notitie die het in handen kreeg van Kuo. Hij gelooft dat Apple drie modellen lanceert. De eerste is een 5,8-inch OLED-model, de tweede een 6,1-inch LCD-model en de derde een 6,5-inch OLED-model. De twee OLED-modellen worden dan het duurste, waar het LCD-model wat goedkoper wordt.

Verschillende displays

Kuo stelt dat alle drie de nieuwe iPhones voorzien worden van hetzelfde ontwerp als de iPhone X. Dat betekent dat er bij elk van de smartphones een edge-to-edge display is, met bovenin een uitsparing voor het TrueDepth camerasysteem. Dat systeem maakt gezichtsherkenning mogelijk en is wat Apple betreft de ontgrendelmethode van de toekomst.

De reden waarom er drie verschillende schermformaten op de markt gebracht wordt, ligt volgens Kuo in het “inspelen op de verschillende behoeften binnen de high-end markt.” De twee OLED-modellen zouden vooral duur zijn en gericht op de consumenten die bereid zijn hoge bedragen neer te tellen voor een smartphone. Tegelijk is het LCD-model goedkoper en bedoeld om de nieuwe gebruikservaring naar klanten met een lager budget te brengen.

Verkoopverwachtingen

De analist denkt dat volgend jaar een boel meer verkochte iPhones zal opleveren dan dit jaar. Dat komt vooral omdat Apple de leveringsketen dan wel op orde heeft. Dit jaar waren onder meer de productie van de OLED-schermen en het camerasysteem problematisch. Apple moet daarom genoegen nemen met tekorten, die dit jaar zorgen voor tegenvallende leveringen.

Ondanks dat Kuo niet altijd goed zit met zijn voorspellingen, heeft hij wel vaak informatie van betrouwbare Apple-bronnen ter beschikking. Zo wist hij correct te voorspellen dat de iPhone X een 5,8-inch display zou krijgen, voorzien zou zijn van glazen voor- en achterkant en dat er geen Touch ID ingebouwd zou worden.