2min

Apple is van plan om volgend jaar weer een iPhone met lcd-scherm uit te brengen. Tegelijk plant de fabrikant twee telefoons met een oled-scherm. Het bedrijf zou dan drie nieuwe telefoons uitbrengen volgend jaar, waaronder een met een metalen achterkant in plaats van het glas dat we nu achterop de iPhone X aantreffen.

Dat meldt het doorgaans betrouwbare Nikkei Asian Review op basis van bronnen bekend met de materie. Mocht je denken: dit is misschien wat vroeg voor nieuws over opvolgers op de iPhone X, valt dat wel mee. Apple had in november 2016 al bepaalde designelementen van de iPhone X vastgelegd. Het is dus goed mogelijk dat het bedrijf dat nu ook al voor de in september 2018 te onthullen telefoons gedaan heeft.

Nieuwe iPhones

Apple zal volgens Nikkei drie nieuwe iPhones onthullen. Het gaat om een 6,1-inch lcd-model met een metalen achterkant die net als eerdere iPhones in verschillende kleuren uitgebracht wordt. Daarnaast komen er twee oled-modellen met verschillende schermformaten: 6,3-inch en 5,8-inch.

Mocht Apple een telefoon met metalen achterkant uitbrengen, is dat een interessante keuze. Dat toestel kan dan waarschijnlijk niet draadloos opgeladen worden, zoals de iPhone X dat wel kan. Het zou kunnen dat het apparaat dan een goedkoper model wordt, met iets minder high-end elementen. Daar past het verhaal dat het om een toestel met lcd-scherm gaat ook bij.

Ook schijnt Apple hiertoe gekomen te zijn omdat het liever niet te afhankelijk wil zijn van Samsung Display. Het vertrouwt nu geheel op Samsung voor oled-panelen en dat betekent dat het niet alleen productplannen aan zijn grootste rivaal bekend maakt, maar dat het ook veel geld kwijt is aan een concurrent. Daar wil Apple uiteraard ook vanaf.

Definitieve bevestigingen rond de nieuwe iPhones zullen vermoedelijk tot september 2018 op zich laten wachten. Dan verwachten we pas nieuwe aankondigingen van Apple.