2min

Apple zal de releasedatum voor zijn HomePod die het zelf voor ogen had niet halen. In eerste instantie moest de slimme speaker in december verschijnen, maar dat zal niet gebeuren. In plaats daarvan zal het apparaat begin 2018 verschijnen.

De techgigant laat aan TechCrunch weten dat er nog wat extra tijd nodig is totdat het product klaar is voor de klanten. In dezelfde verklaring geeft Apple aan zelf ook niet te kunnen wachten totdat personen de HomePod kunnen ervaren. Het bedrijf noemt het apparaat ook wel Apple’s doorbraak draadloze speaker voor in huis.

Vertraging

Doordat de HomePod pas in 2018 in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië verschijnt, mist Apple een interessante periode. Tijdens de onthulling in juni van dit jaar werd een lancering tijdens de feestdagen beloofd. Apple had bij het halen van de release window een concurrent kunnen vormen voor Amazon’s Echo en Google’s Home tijdens de kerst.

Op basis van de verklaring wordt het niet geheel duidelijk waarom de HomePod vertraging oploopt. Toch moet Apple met een interessante slimme speaker komen gezien het prijskaartje van 349 pond. De apparaten van de concurrenten zijn vaak tegen de helft van de prijs verkrijgbaar.

Functies

Van de HomePod is bekend dat er Siri-functies aanwezig zijn met goede audio hardware, al zijn de internet of things-functies nog geheimgehouden. Wel komt het apparaat met de zogeheten Spatial Awareness feature, een technologie die de ruimte om zich heen detecteert. Daarna past de speaker de audio aan om het beste aan te sluiten op de omgeving. Er is ondersteuning voor Apple Music en toegang tot de bibliotheek, terwijl er suggesties op basis van de geschiedenis plaatsvinden.

Het is overigens nog niet bekend wanneer Apple de HomePod naar Nederland zal brengen. Het is goed denkbaar dat de vertraging in de eerste drie landen effect heeft op een release in ons land.