2min

Smartphonefabrikanten als Apple, LG en zelfs Samsung zijn er maar druk mee: snelladen. Maar ook OnePlus doet daar nu aan mee. Uit een nieuwe studie blijkt dat de Dash Charge-technologie van OnePlus sneller laadt dan het equivalent van Qualcomm: Quick Charge 3.0.

Dat meldt de productenrecensiesite Tom’s Guide op basis van een test met tien vlaggenschipmodellen. De site testte naast de OnePlus 5T ook de LG V30, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, Google Pixel 2 en de Samsung Galaxy Note 8. De Chinese smartphone laadde binnen een half uur 59 procent op en bleek binnen een uur al 93 procent volgeladen te zijn.

De test

In de test bleek dat de OnePlus 5T het snelst van allemaal oplaadt. Ter vergelijking: de peperdure iPhone X laadde binnen een half uur 50 procent van de batterij op. De LG V30 is de volgende op de lijst, met 53 procent in 30 minuten. De Samsung Galaxy Note 8 deed het vooral beroerd vergeleken met die toestellen en laadde in een half uur tijd slechts 35 procent op.

De rest van de studie laat zien dat de OnePlus met Dash Charge ook het volst laadt binnen een uur tijd. De accu van de iPhone X was voor 81 procent bijgetankt in een uur tijd. Voor dat resultaat is overigens wel een losse adapter nodig. Dat is bij de OnePlus 5T anders: dat vlaggenschip wordt standaard met Dash Charge geleverd.

In de toekomst denkt OnePlus nog betere resultaten te kunnen behalen. Het bedrijf denkt een accu van 2500mAh binnen vijftien minuten voor honderd procent op te kunnen laden.

De internationale versie van de OnePlus 5T met 64GB opslagcapaciteit is nu ook verkrijgbaar bij Gearbest voor 427,29 euro met de coupon code onepls5t.