2min

OnePlus heeft een nieuwe smartphone aangekondigd, de zogeheten OnePlus 5T. In juni verscheen er nog de OnePlus 5, maar nu zit er dus alweer een variant aan te komen. Wat opvalt is het grotere scherm van 6-inch met een beeldverhouding van 18:9. Bij de uitvoering uit juni was er nog sprake van een 5,5 inch scherm.

Met de dunnere schermranden volgt OnePlus de trend van smartphonefabrikanten. Bij de iPhone X en Samsung Galaxy Note 8 zijn de voorkanten ook bijna volledig beeldscherm. Voor de OnePlus 5T betekent het dat de dunnere randen aan de boven- en onderkant het toestel niet veel groter maakt dan zijn voorganger, de OnePlus 5. Het aankomende toestel beschikt over een Full Optic AMOLED-display.

Met de functie Sunlight Display wil het merk goede zichtbaarheid realiseren in felle lichtomstandigheden. Naast het effect dat het scherm heeft op het uiterlijk wordt er ook een verbeterde algemene gebruikservaring beloofd. Gebruikers kunnen op basis van hun eigen voorkeur kiezen tussen vier verschillende modi: standaard, sRGB, DCI-P3 en adaptief. De vingerafdrukscanner bevindt zich overigens aan de achterkant.

Specificaties

Het toestel ontgrendelen is ook mogelijk met gezichtsherkenning. Hiervoor gebruikt de telefoon de selfiecamera, al bevat die niet speciale sensoren voor het herkennen van gezichten zoals de iPhone X dat doet. De primaire cameralens is dezelfde als bij de OnePlus 5, maar is voorzien van een verbeterde secundaire cameralans met een lensopening van f/1.7 om te presteren bij weinig licht. Met de Pixel-technologie combineert de secundaire camera 4 pixels tot 1 pixel en onderdrukt zo ruis bij omstandigheden met weinig licht en verbetert de scherpte.

De OnePlus 5T wordt aangedreven door een Snapdragon 835-processor en maximaal 8GB werkgeheugen. Er is een Adreno 540 CPU aanwezig om de grafische prestaties te verhogen, onder meer tijdens het spelen van veeleisende games. Met dual-lane opslag gebaseerd op UFS 2.1 wil OnePlus snellere lees-/schrijfsnelheden en snellere laadtijden van apps realiseren. De 3300 mAh accu moet met een snelle laadbeurt van een half uur een hele dag meegaan.

Geïnteresseerden kunnen de OnePlus 5T vanaf 21 november kopen voor 499 euro of 559 euro. Bij de goedkopere versie geldt een opslaggeheugen van 64GB, terwijl de duurdere uitvoering een capaciteit van 128GB kent. Op de releasedag is er vanaf vijf uur ’s avonds in Amsterdam ook een pop-up mogelijkheid om de OnePlus 5T eventueel te kopen.