1 min

Qualcomm heeft vandaag bevestigd dat zijn volgende grote processor inderdaad de Snapdragon 845 wordt. Dat is de directe opvolger op de erg populaire Snapdragon 835, die in vrijwel alle grote Android-telefoons zit. Interessant is dat we mogen verwachten dat de 845 straks ook in Windows-laptops zit.

Qualcomm maakte het nieuws bekend tijdens de Snapdragon Tech Summit. Details over de processor zijn er niet, al kunnen we ervan uitgaan dat deze veel verbeteringen met zich meebrengt ten opzichte van zijn voorganger. De 845 zal dus beter presteren, beter omgaan met stroom en beter beelden verwerken.

Eerste producten met een 845

Het eerste product dat aangekondigd is met een Snapdragon 845-processor komt van de Chinese fabrikant Xiaomi. Dat werd tijdens de presentatie van Qualcomm bevestigd door de CEO van Xiaomi, Lei Jun. Welk toestel dat precies wordt is nog niet bekend, maar vermoed wordt dat het om de Mi 7 gaat.

Ook kunnen we er op rekenen dat er straks Windows-laptops komen die op een Snapdragon 845-processor draaien. Eerder vandaag maakte Microsoft nog bekend dat het in samenwerking met onder andere Asus, HP en Lenovo dergelijke apparaten uit zou brengen. De eerste van die apparaten draaien op een 835, maar het laat zich raden dat in de toekomst ook een 845-processor gebruikt wordt.

Technische details rond de Qualcomm Snapdragon 845 worden later deze week tijdens de conferentie verwacht.