1 min

Samsung werkt hard aan een opvouwbare smartphone. Daarvoor heeft het al verschillende patentaanvragen gedaan en is nu weer een nieuwe. Het gaat om een nieuw ontwerp, dat ditmaal perfect dicht te vouwen is, waar eerdere versies nog enigszins open bleven.

De patentaanvraag werd vorig jaar ingediend bij de World Intellectual Property Organization (WIPO). De aanvraag is vandaag gepubliceerd door het WIMO en toont dus een nieuw opvouwbaar apparaat. Het bedrijf heeft in de aanvraag nieuwe manieren onthuld waarop een flexibel scherm geopend en gesloten kan worden en waarbij de druk die dan ontstaat goed verdeeld wordt.

Waar eerdere patentaanvragen een apparaat leken te tonen dat ook echt uit één scherm bestaat, geeft deze aanvraag de indruk dat er twee onafhankelijke, maar aan elkaar verbonden schermen zijn. Die worden door bovenstaand mechanisme aan elkaar verbonden, waarbij de schermen onafhankelijk van elkaar bewegen.

De Samsung Galaxy X

Er gaat al lange tijd het gerucht rond dat Samsung werkt aan een opvouwbaar apparaat. Dat zou de Galaxy X moeten worden, een apparaat met flexibel oled-scherm dat dichtgevouwen kan worden. Naar het schijnt werkt dat een beetje zoals de oude klaptelefoons, waarbij je het scherm dus naar binnen vouwt. Tegelijk zou er aan de buitenkant wel een extra oled-balk zitten om meldingen weer te geven.

Er is helaas niet veel meer bekend over de Galaxy X, behalve dat deze volgend jaar schijnt te komen.