Stellent, één van de toonaangevende leveranciers van content management oplossingen heeft een nieuwe versie van de Connection Server op de markt gebracht. De Stellent Connection Server 6.1 beschikt over faciliteiten voor content integratie en distributie, waarmee gebruikers toegang krijgen tot content uit verschillende bronnen; die in de Stellent-omgeving kunnen beheren en bovendien kunnen distribueren naar interne en externe medewerkers, business partners, websites en applicaties.

Nieuwe features in de Connection Server 6.1 zijn ondermeer:

§ de Connection Server 6.1 is beschikbaar als een JavaTM 2 Platform Enterprise Edition (J2EETM), waardoor bedrijven de Stellent Connection Server op J2EE-applicatieservers kunnen draaien. § Connection Server 6.1 is gecertificeerd voor BEA WebLogic®
§ Connection Server 6.1 ondersteunt LDAP, zodat eenvoudige integratie met beveiligingssystemen mogelijk is. § Speciale connectors zorgen voor een optimale integratie met de Stellent Content Server, zodat content gemakkelijk van en naar de Stellent Content Server verplaatst kan worden.

"We hebben de Connection Server nu volledig geïntegreerd met de Stellent Content Management suite en hij heeft bovendien dezelfde look-and-feel gekregen", zegt Dan Ryan, senior vice president marketing en business development bij Stellent. "Deze toepassing voor content integratie en distributie stelt bedrijven in staat om snel en gemakkelijk content samen te stellen en te beheren, die in de diverse repositories in de organisatie opgeslagen is. Bedrijven krijgen zo meer controle over hun content met als resultaat, dat bedrijven efficiënter met hun content kunnen omgaan en hun investeringen in business content sneller rendabel kunnen maken."

Stellent verwierf de technologie voor de integratie en distributie door de overname van Kinecta Corp. in april van dit jaar. Nog diezelfde maand introduceerde Stellent de Connection Server als onderdeel van het Stellent Content Management systeem 6.0. Met de Connection Server kunnen bedrijven:

§ Content ontwikkelen en integreren. Content afkomstig van een grote verscheidenheid aan externe media en repositories (zoals Microsoft SharePoint) kan naar de Stellent Content Management omgeving verplaatst worden voor beheer en publicatie op websites en in applicaties. § Content deployment. Met de Connection Server kan content van een staging-omgeving naar de productie-omgeving verplaatst worden en kunnen ook eerdere versies van websites gebruikt worden.
§ Content distributie. Stelt gebruikers in staat om content in diverse formats naar externe gebruikers zoals business partners en werknemers te sturen. § Remote content tracking. Met deze gepatenteerde technologie kunnen content providers het gebruik van content door interne en externe gebruikers monitoren.

De Stellent Connection Server is beschikbaar in twee versies: als stand-alone Java-applicatie en als J2EE-versie voor het gebruik in een applicatieserver. De nieuwe J2EE version is gecertificeerd voor BEA WebLogic.