2min

Tags in dit artikel

, ,

Tijdens de tweede Netwerk Computing Conference van dit jaar heeft Sun Microsystems belangrijke stappen aangekondigd op het gebied van Grid computing, dataopslag en datamanagement. Onder de naam Sun Connection introduceert Sun een aantal nieuwe services, volledig gabaseerd op het Solaris 10 besturingssysteem. Sun Connection is de eerste dienst die hardware patchmanagement, software patch management én platform updates volledig automatiseert. De service voorziet in het voortdurend monitoren van het netwerk en het datacenter van de klant met betrekking tot algemeen functioneren, performance, beschikbaarheid en kwetsbaarheid.

"Vandaag biedt Sun klanten slimme opties om de IT-infrastructuur van hun datacenter veel beter uit te nutten", zegt Scott McNealy, CEO van Sun. "Omdat wij als Sun met Solaris 10 en Sun Connection de verantwoordelijkheid overnemen van de CIO met betrekking tot security updates en het monitoren van systemen, krijgt deze beter inzicht en betere controle over zijn infrastructuur. De producten en services die wij vandaag aankondigen helpen IT managers tot en met CIO’s om van een maatwerk-datacenter te komen tot een datacenter volledig gebaseerd op erkende en bewezen standaarden. Hiermee wordt een utility-model mogelijk, verder in te vullen met andere onderdelen van de Sun Grid strategie.”

In lijn met de al eerder succesvol geïntroduceerde gebruiksmodellen, op basis van betaling per gebruikte capaciteit, kondigt Sun nu ook vereenvoudigingen aan op het gebied van dataopslag. Met Java StorEdge Software worden de in de industrie gangbare complexe licentiemodellen voor het gebruik van software en services, vervangen door een veel eenvoudiger en inzichtelijker kostenmodel.

De aankondigingen volgen op de eerdere successen van het gratis beschikbare Solaris 10 en Sun Java Enterprise System. Sinds 31 januari van dit jaar werden al 1,3 miljoen gratis licenties van Solaris 10 geregistreerd. Het Sun Java Enterprise System wordt inmiddels al door 500.000 organisaties gebruikt.

Voor meer uitleg over Sun Connection, het Java StorEdge System, de Sun Grid aanbiedingen en de overige aankondigingen van deze kwartaalannoncering, zie de Network Computing Press Kit.