1 min

Tags in dit artikel

,

In twee nieuwe Security Bulletins waarschuwt Microsoft voor een aantal lekken in de huiseigen Java Virtual Machine en de Remote Desktop Protocol (RDP) van de Windows 2000 Terminal Server en Windows XP.

De Java Virtual Machine bevat een drietal lekken, die door Microsoft als kritisch worden beschouwd omdat eventuele aanvallers door de lekken de controle over de aangevallen PC kunnen overnemen. Wie de JVM lager dan versie 3805 heeft geïnstalleerd dient eerst versie 3805 te downloaden en daarna de beschikbare patch te installeren. Die JVM 3805 al heeft geïnstalleerd kan volstaan met de installatie van de patch.

Wilt u weten welke JVM bij u geïnstalleerd is, dan kunt u dat als volgt uitvinden: Ga naar Start >> Uitvoeren type op de opdrachtregel CMD en druk op enter. Typ in de dosbox de opdracht JVIEW. U krijgt de bij u geïnstalleerde versie van de JVM dan te zien.

Minder gebruikers zullen problemen ondervinden van de twee lekken in het Remote Desktop Protocol (RDP) van Windows 2000 Terminal Server en Windows XP. Voor alle systemen zijn al patches beschikbaar, en wel op de volgende pagina’s: Windows 2000, Windows XP, en Windows XP 64 bit Edition.