1 min Devices

Nintendo GameCube speelt nu ook DivX

Nintendo GameCube speelt nu ook DivXHet videoformaat DivX is nu ook beschikbaar voor de Nintendo Gamecube. Op de website van DivX Networks kan wie dat wil een Software Development Kit bestellen. De mensen van DivX Networks laten echter (nog) geen woord los over wat een licentie moet gaan kosten.

DivX voor de Gamecube bezit dezelfde features als DivX 5.02 voor de PC. Een extra optimalisatie voor de Gamecube processor "Gecko" en de grafische unit "Flipper" moet ervoor zorgen dat alle video’s storingsvrij zijn af te spelen. Bij een maximale resolutie van 640×480 pixels worden bitrates vanaf 20 KBit/s ondersteund. Volgens DivX Networks lopen zelfs video’s met een bitrate van 4.000 KBit/s nog zonder problemen.

Wie echter denkt zijn eigen DivX ceedeetjes te kunnen afspelen op de Gamecube heeft voorlopig nog een probleem. Omdat de Gamecube gebruik maakt van een ongewoon CD-formaat en ook geen netwerkaansluiting heeft kunnen eigenaars van een Gamecube nog maar bitter weinig met DivX voor de Gamecube.