min

Tags in dit artikel

, ,

Processorfabrikant AMD meld ons dat ze in het derde kwartaal een fors lager omzet hebben gehaald dan ze zelf verwacht hadden. Volgens de voorlopige cijfers is de verkoop blijven steken op circa 500 miljoen dollar. AMD had zelf verwacht dat er een lichte groei was ten opzichte van de 600 miljoen dollar vorig kwartaal.

Hiermee herhaald het zich wat er vorig kwartaal ook gebeurde, toen voorzag AMD juist dat ze een omzet zouden hebben van 820 tot 900 miljoen dollar, na de voorlopigeomzet tweemaal te hebben verlaagd, zijn ze op 600 miljoen dollar blijven steken.

Volgens financieel directeur Robert Rivet blijft de tegenvallende pc markt, nog steeds parten spelen. Ook vertelt hij dat het bedrijf actie heeft ondernomen om de ophopende voorraden bij de verschillende distributiekanalen aan te pakken.

In dit kwartaal is er weer een verlies door deze lage omzet, dit is dan al de vierde keer dat AMD in de rode cijfers zit. Voor de rest hopen ze dat ze in het vierde kwartaal kunnen profiteren omdat men dan meer achter de computer zit.