min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple Computer heeft een nieuwe versie aangekondigd van de serie Titanium PowerBook G4 notebooks. Het topmodel is voorzien van een 1 gigahertz PowerPC G4-processor en een zogenoemde SuperDrive voor het afspelen en branden van cd’s en dvd’s, een primeur op de markt voor draagbare computers.De nieuwe PowerBook is tevens voorzien van de zeer snelle grafische processor voor draagbare computers, de ATI Mobility Radeon 9000, en ingebouwde voorzieningen voor draadloos netwerkgebruik.

De draagbare pc is nog geen 2,6 cm dik, weegt 2,4 kilo, heeft een behuizing van titanium en is voorzien van een breedbeeldscherm van 15,2 inch diagonaal. Het instapmodel van de nieuwe PowerBook-serie is verkrijgbaar voor 2974 euro.

"Deze draagbare computer biedt alles wat onze klanten willen. De Titanium PowerBook G4 is de dunste en lichtste notebook voor professioneel gebruik die momenteel verkrijgbaar is", aldus Greg Joswiak, vice-president van Hardware Product Marketing.Met de SuperDrive en de meegeleverde iDVD-programmatuur kunnen gebruikers eenvoudig hun eigen dvd’s samenstellen en branden. De dvd’s kunnen in vrijwel elke dvd-speler worden afgespeeld. Elke nieuwe PowerBook wordt standaard geleverd met een compleet pakket software voor de digitale levensstijl.