1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft-baas Bill Gates spreekt er al zo’n anderhalf jaar over, maar gisteren was hij er dan toch: de Tablet PC. Het gaat om een kladblokcomputer met een aanraakgevoelig beeldscherm en het formaat van een notitieblok. Het product moet zich nog bewijzen, maar grote bedrijven als Fujitsu Siemens, Hewlett-Packard, Toshiba en Acer zijn al begonnen met de productie.

Het apparaat is in eerste instantie bedoeld voor zakelijke consumenten. "We richten ons op onder meer tussenpersonen in de verzekeringsbranche", aldus M. Schaap van Microsoft tijdens een presentatie. "Verder denk ik bijvoorbeeld aan artsen die nu soms met een karretje met dossiers bij patiënten langsgaan."

Microsoft legt vooral de nadruk op functies als het schrijven met wat in vaktermen een elektromagnetische digitzer (pen) heet. Alleen komt pas over ongeveer anderhalf jaar een Nederlandstalige versie op de markt die geschreven tekst om kan zetten in platte tekst en waarmee teksten opgezocht kunnen worden. Ook een spraakherkenningstoepassing komt pas over anderhalf jaar. Commercieel directeur J. Lesterhuis van winkelketen Dixons denkt dat er een toekomst is voor de Tablet pc. "Nederland loopt altijd voorop als het gaat om nieuwe apparaten. En als Microsoft ergens instapt, wordt het groot."