1 min

Tags in dit artikel

,

De nieuwe hoge resolutie dvd’s die sinds kort verkrijbaar zijn in Europa, zijn niet voorzien van de gebruikelijke kopieerbeveiliging. De zogenoemde Superbit dvd’s zouden als master gebruikt kunnen worden voor alle illegale kopieen van beroepskopieerders. Het maken van een videokopie is nu zelfs een eenvoudige klus!

Sony is de eerste in Europa die dergelijke dvd’s op de markt heeft gebracht, met titels als Men in Black en Crouching Tiger, Hidden Dragon. Deze Superbit dvd’s zijn ontdaan van alle overbodige extra’s, waardoor er meer ruimte overblijft voor data die de audio- en videokwaliteit verbeteren.

De bekende Macrovision beveiliging is echter niet aanwezig, waardoor het aansluiten van de dvd-speler op de videorecorder voldoende is om een VHS-kopie te maken. Deze vorm van analoog kopieëren word normal voorkomen door Macrovision, door het synchronisatie-signaal te verstoren. Dit heeft bij een orginele schijf geen invloed op het beeld, maar bij een kopie wel. Er zijn dan slechts lichte streepjes op het scherm te zien.