1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het bedrijf Intertrust word door Philips en Sony, in samenwerking met een aantal andere bedrijven overgenomen. Maar liefst 453 miljoen dollar gaat de hele overname van Intertrust kosten. De software van het Amerikaanse InterTrust Technologies beschermt digitale producten, cd’s en dvd’s met muziek, film of games, waarop auteursrechten rusten. De onderneming bezit een groot aantal patenten op dit gebied.

Sony en Philips willen naar eigen zeggen een bredere beschikbaarheid van de patenten garanderen via een open licentiesysteem. "Met deze gezamenlijke aankoop is de kans groter dat de InterTrust-software de standaard wordt voor digitale distributie, en dat deze distributievorm steeds vaker wordt gebruikt", aldus een Philips-woordvoerder.

Sony sloot eerder al een strategisch partnerschap met het bedrijf. De softwareleverancier Intertrust ligt regelmatig in de clinch met Microsoft. De Redmondse softwaregigant is al meerder keren aangeklaagd door Intertrust. Er zijn nog een aantal zaken lopende tussen, vanwege het schenden van auterursrechten met bijvoorbeeld Windows XP, .Net en de xbox. Het is nog onbekend wat er verder met deze aanklachten zal gaan gebeuren.