2min

Tags in dit artikel

, , ,

AMD, leverancier van onder meer Flash Memory en PC Processoren, stelt de eerste samples beschikbaar van een NOR Flash memory-chip met de grootste capaciteit die momenteel mogelijk is. De nieuwe 256 Megabit (Mb) AMD Flash Memory chip is gebaseerd op AMD MirrorBit-technologie en ontworpen om geavanceerde features mogelijk te maken in producten als mobiele telefoons en personal digital assistants (PDA’s). De chip is onderdeel van een breed portfolio AMD MirrorBit Flash Memory-producten die worden geïntroduceerd voor sampling, met opslagcapaciteiten van 16, 32, 128 en 256 Mb. De 64 Mb chip is reeds in productie.

AMD’s nieuwe MirrorBit Flash memory-chips leveren betrouwbare, kosteneffectieve, oplossingen voor de opslag van code en data. De high density Flash memory-chips worden onder andere gebruikt voor kleurenschermen, sms, afbeeldingen en internettoegang in mobiele telefoons, PDA’s en mobiele navigatiesystemen. In de zakelijke markt worden de chips ingezet om slimmere routers en efficiëntere switches mogelijk te maken in netwerkapplicaties.

“Consumenten stellen steeds hogere eisen aan elektronische producten, hetgeen ons aanspoort nieuwe technologie te ontwikkelen”, zegt Bertrand Cambou, group vice president van de AMD Memory Group. “AMD’s MirrorBit-technologie komt aan deze eisen tegemoet en onze Flash Memory chips zijn een aantrekkelijke opslagoplossing voor tal van apparaten.”

AMD MirrorBit Technology
Door AMD’s MirrorBit-technologie kan een chip tweemaal zoveel data bevatten dan standaard Flash, zonder af te doen aan levensduur, prestaties en betrouwbaarheid. AMD MirrorBit-technologie maakt gebruik van een ware multi-bit Flash memory-cel die hetzelfde niveau van prestaties en betrouwbaarheid haalt als standaard NOR Flash. NOR Flash wordt doorgaans gebruikt voor het beheer en de opslag van besturingssysteemsoftware in veel elektronische apparaten.