2min

Tags in dit artikel

,

De distributeur Warbout Trading BV maakt bekend vanaf begin december een nieuw merk monitoren op de Nederlandse markt te hebben gelanceerd. Het betreft geïmporteerde tft’s van van het Koreaanse Atec System. Warbout Trading is exclusief importeur voor het merk Atec Neoview en verhandelde de schermen van deze Koreaanse fabrikant eerder onder private label. Sinds februari besloot directeur Leo Warbout zelf actief te worden als distributeur op de Nederlandse merk en sindsdien worden Atecs schermen onder de eigen naam Neoview gemarket.

De reden dat de distributeur nu pas ruchtbaarheid geeft aan het nieuwe merk is volgens Warbout omdat hij eerst de retailservice op orde wilde hebben. Zo worden de hardware-reparaties in Nederland gedaan. Warbout Trading levert 15 en 18 inch modellen, variërend in prijs van respectievelijk 399/439 euro en 999/1049 euro. Het speerpunt van de distributeur ligt momenteel op tft-monitoren, maar Warbout is van plan langzamerhand ook andere producten van Atec te importeren.

Warbout Trading levert momenteel aan zo’n 130 winkeliers en richt zich alleen op kleine en middelgrote retailers. Warbout: "We hebben nu een goede spreiding en de reden dat we ons op de kleinere winkeliers richten is omdat ons sterkste punt klantgericht leveren is. We stellen geen minimum aan orders. We richten ons express niet op hele grote resellers, omdat een product dan voor een paar procent marge doorgeschoven wordt. Een kleinere winkelier in de buurt van een Media Markt bijvoorbeeld, zal onze monitoren dan niet meer willen."

Warbout: "We zijn niet de goedkoopste, maar ook niet de duurste. We willen ook niet de duurste zijn en hechten meer waarde aan garantie, design en kwaliteit De panelen zijn gemaakt door LG, op elk scherm zit een drie maanden nul-pixel defect garantie. Daarnaast bieden we onsite garantie." De monitor wordt, bij een eventueel defect, ter plekke bij de consument omgeruild. Crt’s distribueert Warbout Trading niet omdat deze markt volgens de directeur verzadigd is.