min

Tags in dit artikel

,

Advocaten van Sun Microsystems en Microsoft zullen elkaar tijdens een zitting bij een federale rechtbank ontmoeten om af te spreken hoe Microsoft de Java-software van rivaal Sun kan opnemen in het Windows operating systeem. Het opnemen van de Java-programmeertaal in Windows was een dwingend verzoek van Sun. Het bedrijf vond dat Microsoft z’n Java-strategie dwarsboomde door Windows te leveren met een verouderde versie van Java.

De Amerikaanse districtsechter J. Frederick Motz heeft zich reeds ontvankelijk verklaard voor de grieven van Sun. Hij verzocht de advocaten van beide partijen evenwel eerst de mogelijkheden te bespreken voordat hij een uitspraak doet.

Volgens analisten kan gekozen worden uit diverse opties. Microsoft kan gedwongen worden Windows-gebruikers te attenderen op een site waar Java gedownload kan worden. Een zwaardere remedie is dat de huidige Windows-pakketten uit de handel worden gehaald totdat een versie beschikbaar is waarbij de Java-ondersteuning standaard wordt meegeleverd.