min

Tags in dit artikel

,

De Sidekick is wel omschreven als het Zwitserse zakmes onder de handheld communicatie-apparatuur. Het apparaatje stelt de gebruiker in staat telefoongesprekken te voeren, spelletjes te spelen, afpraken te beheren, en e-mails en instant messages te verzenden. De Sidekick is ontwikkeld door het Californische bedrijf Danger. De gadget is volgens de fabrikant een poging de kloof te overbruggen tussen mobiele telefoons en handheld computers. In de VS zijn er sinds de lancering in oktober vorig jaar enkele tienduizenden van verkocht. Het hebbeding zal komende zomer ook in Europa verkrijgbaar zijn.

Het Amerikaanse apparaat heeft een simpel monochroom display van 2,25 bij 1,5 inch (5,7 bij 3,81 centimeter), dat omhoog geschoven kan worden waarna een minitoetsenbordje te voorschijn komt. Het is de bedoeling dat het apparaat in Europa met een kleurenschermpje wordt geleverd.

De Sidekick heeft verder een zogenoemde ‘always on’-verbinding met een GPRS-netwerk voor surfen over internet en het versturen en ontvangen van berichtjes. Door speciale software worden webpagina’s gecomprimeerd tot 10 procent van hun oorspronkelijke afmetingen. Afhankelijk van het abonnement kost de Sidekick in de VS tussen de 50 en 250 dollar.