2min

Tags in dit artikel

, , ,

Sharp introduceert de SD-AT50DVH, een 1-Bit Home Cinema systeem. Sharp’s SD-AT50DVH is bestaat uit een 5.1 multi-channel 1-Bit digitale versterker met een samplingfrequentie van 2,8 MHz, een geïntegreerde RDS-tuner, een ingebouwde dvd/cd-speler en zes speakers. Net als zijn grote broertjes, de SD-AT100H en de SD-SH111, is de SD-AT50DVH voorzien van Sharp’s 1-Bit technologie, een digitaal versterkingssysteem dat optimale afspeelmogelijkheden biedt in een compact en tegelijkertijd energiezuinige behuizing. De techniek is gebaseerd op high-speed sampling bij 2,8 MHz – wat 64 keer sneller is dan de samplingfrequentie van een cd – en een frequentiebereik dat tot 50 kHz reikt.

De 1-Bit technologie verzekert een ultrasnelle audiorespons, onvervormd van de originele bron en zonder het ‘gemoffelde’ geluid dat bij analoge versterkers kan voorkomen. Door het gebruik van de 7e generatie Delta Sigma Modulatie, die achtergrond geluiden op zo’n niveau brengt dat het niet meer hoorbaar is met het menselijk oor, wordt ongewenste ruis gereduceerd tot een minimum.
Naast de 5.1 multi-channel 1 Bit digitale versterker is de SD-AT50DVH voorzien van een ingebouwde dvd/cd-speler (ook voor MP3 gecodeerde cd’s), een Dolby Digital DTS Surround Sound en Dolby ProLogic 2. De SD-AT50DVH is uitgerust met zes speakers (een subwoofer, een center-, twee front- en twee surroundspeakers) met een uitgangsvermogen van 6 x 50 W RMS.

De ingebouwde RDS-USW tuner beschikt over handige functies zoals het automatisch opslaan van zenders, weergave van zendernaam en automatisch zoeken op trefwoorden. Sharp’s nieuwe SD-AT50DVH is een modulair Home Cinema System bestaande uit twee compacte, strak vormgegeven units die je naast of op elkaar kan stapelen. Naast elkaar geplaatst meet het geheel 430 mm. Voor de Sharp SD-AT50DVH betaal je 899 euro.