2min

Tags in dit artikel

, , ,

Sharp claimt dat zij de eerste LCD-televisie heeft ontwikkeld die beschikt over ingebouwde Blu-Rayrecorders. Deze televisies zullen vanaf begin november te koop zijn op de Japanse markt.

De nieuwe serie televisies, de AQUOS DX-serie genoemd, zal bestaan uit zestien verschillende modellen in verschillende afmetingen. De prijs van deze nieuwe serie moet liggen tussen de 1680 dollar voor de goedkoopste versie en 4950 dollar voor de duurste versie.

Directeur van Sharp, Mikio Katayama heeft laten weten dat er veel concurrentie was op de markt voor LCD-televisies en dat Sharp zich graag wilde onderscheiden van de rest van haar concurrenten. Om zichzelf dan boven de anderen uit te laten steken heeft het bedrijf ervoor gekozen om een Blu-Rayrecorder in te bouwen in haar televisies. Sharp wil hiermee een product aanbieden dat een zeer goede kwaliteit heeft maar daarnaast ook erg gemakkelijk in gebruik moet zijn.

Doordat de Blu-Rayrecorder ingebouwd is in de televisie hoeft de consument geen extra speler te kopen. Wanneer de televisie kapot gaat is het ook mogelijk om te speler te verwijderen uit de televisie zodat deze ook nog los gebruikt kan worden.
Het opnemen van beeld is mogelijk in MPEG2- of h.264-formaat. Voor het geluid daarnaast, wordt gebruik gemaakt van MPEG2-AAC of MPEG2-L2.

De 26-, 32-, 37- en 42 inch-varianten zijn beschikbaar in de kleuren zwart, wit en rood. De 46 inch- en 52inch-varianten zijn daarnaast alleen te krijgen in de kleuren zwart en wit. Behalve de twee kleinste formaten zijn ook alle televisies uitgerust met een Full HD-scherm. De twee kleinste schermen hebben een resolutie van 1366 bij 768 pixels. Ook zijn de televisies voorzien van minstens twee HDMI-poorten, een analoge RGB-ingang, een monitoruitgang en vijf video-uitgangen specifiek voor de Japanse markt.

Ingrid Helderman, woordvoerster van Sharp Benelux liet weten dat het bedrijf van plan is om in de zomer van het jaar 2009 ook modellen naar Europa te brengen die voorzien zijn van Blu-Rayspelers. Of er daadwerkelijk ook Blu-Rayrecorders in de Europese modellen komen, kan Ingrid niet met zekerheid zeggen. Wel liet zij weten dat men in Europa ook veel kan verwachten, want volgens haar ziet Sharp Blu-Ray als een zeer belangrijke ontwikkeling die vlug terug te zien zal zijn in hun televisies.