2min Devices

Nieuwe 7.9 Speed DVD-writer van Pioneer

Pioneer, marktleider en belangrijkste innovator op het gebied van DVD technologie, maakt vandaag de resultaten van haar uitgebreide gebruikerstest bekend. De test heeft plaats gevonden van eind december 2002 tot en met halverwege april 2003 onder consumenten en professionele gebruikers die door Pioneer zijn geselecteerd op basis van wedstrijden in verscheidene tijdschriften. Tijdens de introductie van de writer in november 2002 was de DVR-A05 de snelste op de markt. De ‘4 speed’ brandsnelheid stelt het apparaat in staat om 4.7 Gigabyte in 15 minuten op disk te zetten. Het uiteindelijke resultaat van alle testers over de DVR-A05 komt neer op een mooie 7,9.

Nieuwe 7.9 Speed DVD-writer van Pioneer

Meest opvallende conclusies uit de test zijn met name de mogelijkheid om de DVD-writer als CD-ROM brander in te zetten en de eenvoudige inbouwmogelijkheid die zeer goed gewaardeerd werden. Pioneer is door de testers gekwalificeerd als een betrouwbare, service gerichte onderneming met een wereldwijde uitstraling, waarbij duurzaamheid van producten en innovaties als twee belangrijke aspecten naar voren zijn gekomen. De snelheid van branden, mogelijkheid tot over/herschrijven, compatibiliteit met andere (gewone) DVD-spelers, worden door de grote meerderheid hoog gewaardeerd. Ook aanverwante zaken als technische ondersteuning, de handleiding, brandersoftware bleken volgens dezelfde groep prima in orde te zijn.

Sinds december 2002 hebben ruim vijftig testers de kans gekregen om de Pioneer DVD-writer uitgebreid te proberen. Eerder heeft Pioneer een soort gelijke test laten uitvoeren voor de DVR-A04, de voorloper op de huidige brander, gedurende drie maanden in 2002. Beiden onderzoeken geven Pioneer inzicht in de wijze waarop hun product wordt gewaardeerd door gebruikers en waar eventuele aanpassingen noodzakelijk zijn. De testers geven aan dat ze Pioneer zien als een betrouwbare en innovatieve onderneming met een wereldwijde uitstraling die duurzame producten levert op een klant – en servicegerichte wijze. Tijdens de test heeft Pioneer de testers gevraagd twee vragenlijsten in te vullen. Eén direct bij ontvangst van de writer waarin vragen zijn opgenomen over het product, verwachtingen van de testers en belangrijke kenmerken. De tweede vragenlijst is ingevuld na uitvoerig testgebruik van de writer en gaat in op ervaringen van testers.