1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

De nieuwe HD-mediaformaten Blu-ray en HD DVD staan te trappelen om de markt over te nemen, maar de vertrouwde DVD is voorlopig nog niet afgeschreven. Dat ziet Samsung ook en daarom komt het bedrijf met de snelste DVD-brander ter wereld.

De nieuwe Samsung SH-S182D 18x Super-WriteMaster is, zoals de naam al doet vermoeden, een DVD-writer die op 18-speed DVD’s kan branden. Deze snelheid geldt overigens alleen voor single layer DVD+R en DVD-R. DVD-RAM schijfjes kunnen op 12 speed gebrand worden, terwijl dual layer DVD+R en DVD-R schijven op 8 speed gebrand worden. Diezelfde snelheid geldt ook voor DVD+RW, DVD-RW schijven kunnen op 6 speed gebrand worden.

De brandsnelheden die behaald kunnen worden voor de single layer schijven en de DVD-RAM zijn de hoogste brandsnelheden die op het moment mogelijk zijn met een DVD-writer voor consumenten. Dat scheelt op een 4,7GB single layer schijfje ongeveer één minuut en bij een 4,7GB DVD-RAM schijfje ongeveer vijf minuten.

De brander is verder nog voorzien van een aantal technieken waarmee de opnamesnelheid automatisch aangepast wordt aan de hand van de kwaliteit van de schijf. Ook kromme schijven worden goed beschreven doordat de schrijver de disk met de lens kan kantelen. Uiteraard is er ook een buffer under run technologie voorzien, maar dat is niets nieuws aan de zon.