min

Tags in dit artikel

, , ,

Symantec introduceert vandaag software die het de netwerkbeheerder makkelijker moet maken de zwakke plekken in de beveiliging van zijn netwerk op te sporen. Ook geeft de software suggesties hoe de problemen aan te pakken. De Incident Manager, zoals de software heet, integreert beveiligingsoplossingen van Symantec zelf met die van andere leveranciers. De software is in staat de zwakke plekken op te sporen en een rangorde aan te brengen in de noodzaak er een oplossing voor te vinden. Symantec ontdekte vorig jaar 2500 nieuwe kwetsbaarheden aan netwerken, 81,5 procent meer dan het jaar er voor.

Het probleem is dat bedrijven zich vaak niet bewust zijn van de gevaren die zij lopen, zegt het bedrijf. Een voorbeeld is het succes van de Slammer worm, die gebruik maakte van een fout in Microsoft’s SQL server die al maandenlang bekend was.
Incident Manager zou in een dergelijk geval de netwerkbeheerder leiden naar de plek waar de juiste patch te vinden is. De software gaat 800 dollar voor een server kosten en 150 dollar voor elk aangesloten werkstation.