2min

Tags in dit artikel

,

JVC lanceert een hele reeks digitale videocamera’s met een verticaal ontwerp. De JVC GR-DX25, GR-DX45, GR-DX55, GR-DX95 en DX300 hebben alle vijf een ultracompact design met een opklapbaar lcd-scherm van 3 inch (enkel de GR-DX25 heeft een 2,5 inch scherm). Het scherm kan je 180° kantelen zodat je ook jezelf in beeld kan zien. Al de GR-DX modellen hebben een USB aansluiting waarmee je de opgenomen videobeelden (MPEG 1) rechtstreeks van de camera naar de pc stuurt. Met de USB-verbinding kan je de camera’s ook inschakelen als webcams.

Standaard hebben alle modellen PowerLinked Operation, Digital Colour Nightscope en digitale effecten en scène-overgangen. De PowerLinked Operation schakelt de camera automatisch in als je de lcd of de zoeker naar buiten trekt en schakelt de camera uit als je ze weer terugduwt. Digital Colour Nightscope zorgt ervoor dat ook in omgevingen met een minimale belichting een helder beeld verkregen wordt. Met de digitale effecten en scène-overgangen kan je zwart-witeffecten, klassieke filmeffecten, sneeuweffecten, enz. aan je opnames toevoegen.

Het standaardmodel, de GR-DX25 kost 800 euro. De GR-DX45 kost 900 euro en de DX55 1.000 euro. De DX55 verschilt van de DX45 door de DV-ingang die digitaal-naar-digitaal beeldoverdracht mogelijk maakt en heeft ook een analoge ingang om analoge opnames te digitaliseren. De twee topmodellen, de GR-DX95 en DX300, bieden de mogelijkheid om High Grade digitale foto’s te maken die je kunt opslaan op een SD Memory Card of MultiMediaCard. De GR-DX95 heeft een prijskaartje van 1.100 euro, terwijl de GR-DX300, die een CCD van 1.330.000 pixels heeft, 1.300 euro moet kosten.