min

Tags in dit artikel

, , ,

Sun Microsystems zal zich op de wereld van de online gaming gaan richten. Sun is de drijvende veer achter de populaire ontwikkeltaal Java. Sun beweert dat alle gamers en ontwikkelaars, broeders met Java zullen gaan worden. Pc’s, Gameboys en mobiele telefoons zullen volgens Sun, dankzij Java spelletjes kunnen spelen tegen elkaar. Sun Mircrosystems, beter bekend als netwerkspecialist, wil een graantje meepikken in de games-industrie. Op dat vlak valt nog veel te verdienen, doordat Java op bijna ieder hardwareplatform draait.

Op vele telefoons word Java al gebruikt voor de ontwikkeling van arcade achtige games. Vandaar dat Sun Java en haar netwerkgebaseerde OS Solaris als een goed platform voor spelontwikkelaars word beschouwd. "Java is ook geschikt voor platforms als computers, consoles en smartphones", aldus Sun. Zo is het in theorie mogelijk om een Xbox, PS2 en een desktop-pc met elkaar te laten gamen. Java als ‘standaard taal’ voor de ontwikkeling voor games zou een heuse doorslag betekenen in de wereld van de online gaming. Voor ieder platform, moeten ontwikkelaars nieuwe coding schrijven, maar met een standaard zal deze tijdrovende klus behoorlijk simpeler worden.

De voornaamste concurrent van Sun zit ook niet stil in de gaming sector. Microsoft word hiermee bedoelt. De softwaregigant heeft al een doorbraak gemaakt met de X-box. Microsoft’s X-box kan met andere X-boxen via het internet tegen elkaar gamen en dit is nu al uitgegroeid tot een succes. Ook Msn 6 het programma die in de zomer word verwacht kan online spellen tegen elkaar spelen. De concurrentiestrijd tussen de twee aartsrivalen is nu dus ook in de wereld van de games toegenomen.