min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft heeft een schikking bereikt met West Virginia; daardoor is Massachusetts nu nog de enige Amerikaanse staat die de schikking in de antitrustzaak van het Amerikaanse ministerie van justitie tegen Microsoft aanvecht. Microsoft betaalt West Virginia maximaal 21 miljoen dollar, waarvan 18 miljoen dollar gereserveerd is voor consumenten; deze kunnen ter compensatie van te hoge prijzen die ze in het verleden voor Microsoft-producten betaald hebben, vouchers krijgen voor de aanschaf van hardware en software naar keuze.

Mocht dit bedrag van 18 miljoen niet volledig geclaimd worden, dan schenkt Microsoft de helft van het restant aan ‘behoeftige’ scholen; de andere helft van het restant mag het zelf houden. De staat West Virginia ontvangt 1,3 miljoen dollar in cash en 1,7 miljoen dollar in vouchers.

In ruil daarvoor geeft West Virginia zijn verzet tegen de schikking op. Tevens zijn alle ‘class action’-rechtszaken namens groepen consumenten die zich door Microsoft benadeeld voelen, hiermee in West Virginia uit de wereld.