min

Tags in dit artikel

, ,

Leica stelt een digitale oplossing voor waar iedere fotograaf van droomde, maar geen enkele grote camerafabrikant heeft tot nu toe de stap durven of kunnen zetten. Voor het najaar van 2004 plant Leica namelijk de Leica Digital Modul R. Deze camerarug wordt samen met Kodak en het Deense Imacon ontworpen. Het apparaat zal passen op de R8 en R9 kleinbeeldcamera’s. Deze camera’s zijn reeds uitgerust met een digitale interface, zodat de Leica Digital Modul R probleemloos geïntegreerd zal kunnen worden. De digitale rug zal waarschijnlijk voorzien zijn van een CCD chip met een resolutie van 10 megapixel en Leica mikt op een gevoeligheidsbereik tussen ISO 100 en ISO 800.De beelden worden bewaard op SD geheugenkaarten.

Firewire zorgt voor een snelle verbinding tussen computer en camera-module. De realisatie van hybride kleinbeeldcamera’s heeft lang op zich laten wachten. Dit systeem laat je toe steeds te kiezen voor het meest gepaste opnamemedium: digitaal of analoog.

Ook alle toebehoren zoals objectieven en flitsers kan je blijven gebruiken. Je kan je echter de vraag stellen of Leica met deze module met een resolutie van 10 megapixel over meer dan 15 maanden nog zal kunnen opboksen tegen het multi-megapixelgeweld van de andere belangrijke camerafabrikanten.