min

Tags in dit artikel

, , ,

Eindelijk is hij er: de langverwachte Nikon D200. Vorige week waren er al foto’s van Nikon’s nieuwe SLR op het internet te zien en dinsdag heeft het bedrijf de 10,2 megapixel digitale spiegelreflexcamera officieel gepresenteerd.

De D200 is ondanks de vele professionele features behoorlijk compact. De camera heeft een 2,5 inch LCD-scherm, 11-velds AF-systeem en ondersteunt Wi-Fi en GPS. "De optionele Draadloze Transmitter WT-3 biedt al het gemak van aansluiting op draadloze netwerken voor het draadloos versturen van beelden en het bedienen van de camera op afstand", aldus Nikon.

Het toestel wordt geleverd met de nieuw ontwikkelde EN-EL3e oplaadbare Li-ion batterij, waarmee volgens Nikon tot 1800 opnamen op één enkele lading kunnen worden gemaakt. Ook kun je kiezen om gebruik te maken van zes penlite (AA) batterijen.

De camera is vervaardigd uit een duurzame magnesium legering. Het apparaat is 147 x 113 x 74 millimeter en weegt, zonder batterij en geheugenkaart, 830 gram. Fotografie website DPreview heeft de camera al in handen gehad. En ze vonden dat de camera veel meer op de professionele D2X leek dan op de D100 .

Aan het eind van december 2005 komt het product in de winkels te liggen.

Wij danken MOSHterd voor het insturen van dit bericht