3min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft maakt bekend dat TNT Express, wereldwijd opererend leverancier van koeriersdiensten, zijn chauffeurs en magazijnmedewerkers de komende drie jaar zal uitrusten met in totaal 24.000 Pocket PC’s op basis van Windows Mobile-software. Het betreft hier de tot nu toe omvangrijkste toepassing van Pocket PC’s op basis van Windows Mobile-software door een Europese onderneming. Door de implementatie van de volgende generatie van mobiele technologie kunnen TNT-chauffeurs door middel van een speciaal voor hen ontworpen en op het Microsoft .NET Compact Framework gebaseerde applicatie communiceren met de lokale TNT Express-kantoren. Zo kunnen zij onder andere informatie opvragen met betrekking tot een specifieke zending. TNT-Express zal de toepassing vanaf januari in gebruik nemen. Met de inzet van mobiele technologie beoogt TNT Express de tevredenheid van zijn klanten verder te verbeteren alsmede de efficiency van zijn medewerkers te verhogen. Dit zal leiden tot een verlaging van de kosten en stelt TNT in staat zijn doelstelling om de snelste en betrouwbaarste koeriersdienst te zijn, te realiseren.

Iedere TNT-chauffeur zal straks beschikken over een handheld op basis van Windows Mobile -sofware waarmee hij/zij kan communiceren met het centrale kantoor via diverse mobiele communicatieprotocollen. De chauffeurs gaan gebruik maken van een voor TNT ontworpen applicatie om nieuwe opdrachten te ontvangen, de afronding van opdrachten door te geven en, in de toekomst, ontvangstbevestigingen van klanten te verkrijgen in de vorm van een digitale handtekening.

De implementatie start met de ingebruikname van 1.000 op Windows Mobile gebaseerde apparaten in dertien landen. De verbindingen worden verzorgd door een reeks lokale aanbieders. De eerste fase van de toepassing volgt op een test, die plaatsvond tussen 10 en 21 november van dit jaar.

Belangrijk aspect van de nieuwe oplossing is dat TNT Express hiermee tevens profiteert van de mogelijkheden van het Microsoft’s .NET Compact Framework, een platform dat ontwikkelaars voor Windows in staat stelt applicaties te ontwikkelen voor mobiele en andere kleine apparaten. Door gebruik te maken van het .NET Compact Framework kon TNT met de bestaande groep ontwikkelaars snel een applicatie op maat ontwikkelen voor de chauffeurs. Omdat deze toepassing snel kon worden geleverd, leidde dit tot een verlaging van de totale kosten. Door de migratie naar het Windows Mobile-platform kan TNT bovendien hardwareonafhankelijk worden en de bestaande zeven oplossingen voor gebruik in de wagens samenbrengen in één uniforme oplossing, die meer functionaliteit biedt en gebruik kan maken van de volgende generatie mobiele technologie, zodra deze beschikbaar is.

"Efficiëntie en een hoog niveau van dienstverlening aan klanten zijn kritische succesfactoren in onze business," aldus Shwan Moubarak, IT Director van TNT Express. "Het is belangrijk dat we doorgaan met het verbeteren van onze dienstverlening door de implementatie van de nieuwste technologie en de meest innovatieve procedures teneinde onze doelstelling om de snelste en betrouwbaarste koeriersdienst ter wereld te zijn, waar te blijven maken. De toevoeging van Windows Mobile-software aan onze huidige zakelijke processen stelt TNT Express in staat om te profiteren van de voordelen van mobiel werken en onze klanten het serviceniveau te bieden dat ze van ons gewend zijn."

Pocket PC’s op basis van Windows Mobile, de volgende generatie personal digital assistants (PDA’s) van Microsoft en zijn partners, stellen gebruikers in staat hun essentiële bedrijfsinformatie te benaderen, waar zij zich ook bevinden. Zij hebben onder meer toegang tot Microsoft Outlook-email, -contactgegevens en -agenda door synchronisatie met de server op kantoor, alsmede belangrijke zakelijke applicaties, waardoor de mobiele gebruiker efficiënter kan werken en productiever kan zijn, op ieder gewenst moment en op iedere gewenste locatie.