1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

American Power Conversion lanceert een nieuwe lijn USB-kabels voor het herladen en synchroniseren van zakcomputers (PDA’s) via de USB-poort van een laptop. Met dat kabeltje kan een mobiele werker zijn lader en aanlogstation thuis laten. APC ontwikkelde USB-kabels voor de 25 populairste zakcomputers.

De nieuwe USB-kabels zijn 1,5 meter lang. Door de PDA via de kabel te verbinden met een laptop, kan die worden herladen en tegelijk allerhande gegevens, zoals notities, contactinformatie en e-mailberichten, synchroniseren. De kabel heeft maar een minimale hoeveelheid stroom nodig om de zakcomputer te herladen (5 volt). Daardoor wordt de laptopbatterij zo veel mogelijk gespaard. De USB-kabels passen in de USB-aansluiting van alle pc- en Mac-laptops, en hebben een computer-specifieke aansluiting aan de andere kant van de kabel. Die laatste is onder meer geschikt voor de toestellen van Compaq, Palm, Handspring en Sony. De kabels hebben een adviesprijs van 19,99 euro en zijn onmiddellijk beschikbaar in de Benelux. Tegelijk heeft APC ook zijn lijn USB-kabels voor mobiele telefoons uitgebreid. Via die kabels kunnen ook mobiele telefoons worden herladen via een laptop. De USB-kabels voor mobiele telefoons hebben een adviesprijs van 14,99 euro.

Alle USB-kabels zijn compatibel met de recent gelanceerde APC TravelPower Case, een laptoptas waarmee laptops, zakcomputers en mobiele telefoons via een enkele stroomaansluiting kunnen worden opgeladen.

Meer informatie is te vinden op http://www.apcc.com