min

Tags in dit artikel

, , , ,

Thomson en Fraunhofer, de uitvinders en bezitters van de patenten op de MP3-technologie, werken aan een toevoeging op de MP3-standaard. Deze toevoeging moet het mogelijk maken om een MP3-bestand te voorzien van Digital Rights Management (DRM).

De bedoeling van deze DRM is het stoppen van de illegale muziekdownload. Een ander effect aan de toevoeging, is dat het dan pas voor online muziekdiensten interessant wordt. Dit komt, omdat er dan bepaald kan worden wat er met de MP3 gebeurd, na het tegen betaling gedownload te hebben.

Rocky Caldwell, marketing manager bij Thomson, vindt dat de DRM voor MP3 er eigenlijk al lang had moeten zijn. Volgens Caldwell zal de kopieerbeveiliging zich houden aan de open standaarden op dat gebied en voor iedereen die een licentie bezit van de MP3-technologie, is dat gratis beschikbaar.

Er worden op dit moment al gesprekken gevoerd met hardwarefabrikanten en muziekaanbieders. Het is nog niet duidelijk wanneer de eerste apparaten en eerste software op de markt komen, die gebruik gaan maken van MP3 met DRM.