min

Tags in dit artikel

, , ,

Intel zal de Celeron-processoren, die in juni op de markt gebracht worden geproduceerd worden volgens het 90nm-productieproces, nieuwe namen geven. De hoofdbedoeling is dat het makkelijker wordt voor de consumenten om een keuze te maken uit deze chips die in juni op de markt gebracht worden.

Alle Celeron’s gebaseerd op de Prescott core voor Socket 775 zullen het naamkaartje "Celeron D" meekrijgen. Intel heeft nooit eerder extra nummers toegevoegd in de naamgeving van hun low-end chips. Alle Celeron-processoren, van de Celeron 266MHz (Klamath core) tot de laatste Celeron 2,80GHz (Northwood), droegen dezelfde naamgeving die enkel de kloksnelheid aangeeft en niets laat uitschijnen over de micro-architectuur van het product.

De Celeron D zal geleverd worden met 256KB Level2 cache, in tegenstelling tot de huidge 128KB, en een 533MHz Quad Pumped Bus. Dit betekent een vooruitgang van 33 procent ten opzichte van de 130nm-versies. Overigens zullen deze nieuwe Celeron-CPU’s ook ondersteuning bieden voor SSE3-technologie. HyperThreading zal echter uitgeschakeld zijn.