min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Toshiba introduceerde de 100 GB schijf voor notebooks. Niet het formaat is bijzonder, maar meer het feit dat de schijf voor notebooks is. De grootste notebook-hardeschijf was een tijdje terug namelijk nog maar 80 GB.

Om aan de eisen van de notebookmarkt te voldoen, heeft Toshiba deze schijf op de markt gebracht. Notebooks zijn namelijk steeds meer vervangend voor de grote desktops en dus worden ze ook steeds meer voor desktoptaken gebruikt. Daarom is er ook een grote behoefte aan meer opslagruimte.

De 2,5inch-schijf is maar 99 gram en 9,5 mm hoog. Daarom is hij ook geschikt voor de kleinere notebooks. Door de datadichtheid te verhogen, kon de capiciteit ook verhoogd worden. De schijven kunnen dus meer informatie per vierkante millimeter opslaan. Ook zijn er een paar onderdelen van de schrijfkoppen vervangen voor kleinere en lichtere onderdelen. Daardoor kan de schijf nog beter tegen schokken.

Toshiba is ook aan het pronken met het lage stroomverbruik. Deze schijf gebruikt eenvijfde minder stroom dan zijn voorgangers. Dat is een belangrijk kenmerk voor de op batterij werkende notebooks.