2min

Tags in dit artikel

, ,

Sony heeft vandaag aangekondigd dat het een nieuw type videorecorder zal gaan ontwikkelen met een capaciteit van één terabyte. Dit heeft Sony eerder deze week bekendgemaakt op een persconferentie in Tokyo. De recorder, welke hoogstwaarschijnlijk in het vierde kwartaal in Japan zal uitkomen, heeft nog geen officieel typenummer, maar er zal gebruik gemaakt gaan worden van de DVR technologie.

De recorder zal in ieder geval uitgebracht worden binnen de welbekende VAIO lijn, welke Sony al een aanzienlijke tijd aanbiedt. Hieronder vallen bijna alle consumenten artikelen van Sony, variërend van PC’s tot handhelds en tv’s. Type-X, zoals de Japanners de recorder voorlopig noemen, zal van 14 tot 16 mei te bezichtigen zijn op de "Do VAIO World 2004" in Obaida, Japan.

Type-X zal een technologie bevatten om tot maximaal zeven kanalen tegelijk op te nemen met een apparaat. Volgens bronnen binnen Sony wordt er gebruik gemaakt van vier harde schijven van 250 gigabyte elk om aan de terabyte te komen. Hij is opgebouwd uit onderdelen die je hoogstwaarschijnlijk ook in huis-tuin-en-keuken PC’s ziet, dit om de kosten de drukken. Dankzij het gebruik van de bestaande technologieën is het mogelijk om draadloos een keyboard, een muis, een afstandsbediening of zelfs een printer aan te sluiten.

Volgens de specificaties neemt de recorder de Japanse versie van DVB-T op, maar is hoogstwaarschijnlijk ook compatible met HDTV. Er zullen uitgangen aanwezig zijn voor standaard CRT tv’s en projectie tv’s, maar ook voor flatscreen tv’s zoals TFT- en plasmaschermen, welke gebruik maken van een D4 uitgang.

Sony heeft niet bekendgemaakt of en wanneer de recorder wereldwijd verkrijgbaar zal zijn, wat aangeeft dat de recorder hoogstwaarschijnlijk voorlopig nog niet geëxporteerd zal gaan worden naar Europa of de VS. Prijzen zijn ook nog niet bekend, maar er wordt van uitgegaan dat deze aanzienlijk hoog zullen liggen.