min

Tags in dit artikel

Binnenkort zal het mogelijk zijn: satelliet-TV op je mobiel. Dit heeft Samsung aangekondigd. Het bedrijf wilt telefoons maken die de satellietsignalen kunnen ontvangen en een service opzetten die de beelden naar de telefoon verstuurt. De service zal zo’n 40 televisie stations omvatten. De Digital Multimedia Broadcasting (DMB) telefoon die de televisie moet ontvangen en de service zullen alleen in Zuid-Korea worden uitgegeven. Maar als het daar aanslaat zal Samsung het ook naar andere landen exporteren. Het zal pas in het derde kwartaal van dit jaar gelanceerd worden, dus mocht het hier komen dan zal dat nog wel even duren.

Er zijn al een aantal telefoons en diensten waarmee je televisie op je mobiele telefoon kan kijken. Maar doordat met de techniek van Samsung de beelden direct van de satelliet komen hoeft het niet via het telefoonnetwerk verstuurd te worden. Daardoor zal de dienst vele malen goedkoper worden, aldus Samsung. Nu moet je al snel $260,- betalen om een 90-minuten durende voetbal wedstrijd op je telefoon te bekijken.

Het DMB systeem zal waarschijnlijk niet per tijdseenheid maar met een vast abonnement komen. Samsung beseft dat, mede door het kleine scherm en de mindere kwaliteit, de mobiele TV markt niet meteen zeer groot zal zijn. Toch hoopt het dat er genoeg vraag naar is.