min

Tags in dit artikel

, ,

Het ziet ernaar uit dat de Nvidia-GPU, die op een snelheid van 450MHz moest gaan draaien met behulp van Nvidia’s partner-fabrikanten, in sommige extreme gevallen niet zo hoog geklokt kan worden. De videokaartenfabrikant ondergaat een aantal problemen met chips voor haar partners zoals BGF, Gainward en XFX.

Deze drie partner-fabrikanten willen de GeForce 6800 Ultra produceren met een snelheid boven de 450MHz, maar schijnbaar kan Nvidia niet de juiste chips aanleveren die deze hoge snelheden aankunnen. Met de Gainward-kaart zal dit wel lukken, aangezien die gekoeld wordt met water. Waarschijnlijk zijn hiermee nog hogere snelheden te halen dan de vooropgestelde 450MHz. Maar de twee andere spelers zouden wel problemen kunnen ondervinden, aangezien die gebruik maken van luchtkoeling.

Nvidia’s partners moeten een zware strijd strijden, aangezien de nieuwste ATi-kaarten, de X800Pro en de X800XT, al verkrijgbaar zijn op de retail-markt. De verkrijgbaarheid is nog niet optimaal bij de Radeons, maar de 6800 Ultra is nog helemaal nergens te verkrijgen.

Alles wijst er echter op dat de GeForce 6800 Ultra Extreme eerder verkrijgbaar zal zijn dan ATi’s Radeon X800XT Platinum, dewelke momenteel nog enkel voor de pers verkrijgbaar is. Deze laatste verschijnt hoogstwaarschijnlijk niet voor juli.