1 min

Tags in dit artikel

Scanners worden tegenwoordig al bijna altijd geïntegreerd in all-in-one printers. Toshiba heeft deze week een revolutionair scanconcept getoond. Een beeldscherm dat ook kan scannen. Toshiba toonde dit beeldscherm deze week op het jaarlijkse congres gehouden van de Society for Information Display (SID) in Seattle.

Op dit congres worden elk jaar vele vernieuwende technieken getoond op het gebied van beeldschermen en andere weergave opties. Toshiba toonde dan ook vele nieuwe beeldschermen, onder andere een breedbeeldscherm voor notebooks. Het meest opzien baarde het bedrijf echter met een prototype dat het toonde: een 3,5 inch Quarter VideoGraphics Array (QVGA) display. Dit schermpje kan afbeeldingen vastleggen en gelijk op het scherm tonen. Hiervoor zijn speciale sensoren in het beeldscherm ingebouwd.

Voor zo’n scannend beeldscherm zijn talloze mogelijkheden te bedenken. Je kan het beeldscherm bijvoorbeeld gebruiken om barcodes te scannen of vingerafdrukken te identificeren. Daarnaast kan je het ook gebruiken bij het navigatiesysteem op een PDA om eigen kaarten in te voeren.

Het is nog niet bekend wanneer deze revolutionaire technologie in productie zal worden genomen.