1 min

Tags in dit artikel

, ,

Een 3D-sensor in je computer is niet meer nodig om handbewegingen te herkennen. Dat hebben onderzoekers van MIT vastgesteld die een nieuw type LCD-scherm ontwikkelden.

Onderzoekers van MIT hebben een laag fotodiodes aangebracht onder het LCD waarmee het scherm handbewegingen die voor het scherm in de lucht worden gedaan, kan herkennen.


MIT ziet deze toepassing voor dit type scherm bij een groot aantal apparaten. De apparaten verschillen van mobiele telefoons tot koelkasten. De onderzoekers demonstreren het nieuwe scherm deze week op de Siggraph Asia-expo in Yokohama.

De nieuwe functionaliteit werkt door de kristallen periodiek te laten werken als diafragma. Het invallende licht met informatie over de positie aan de hand of voorwerp valt dan op de fotodiodes die het beeld vastleggen. Doordat een aantal diodes hetzelfde beeld vastleggen, maar onder een andere hoek, kan de diepte ook worden bepaald. De omschakeling tussen de normale functie en de registratiefunctie vindt zo snel plaats dat het menselijke oog het niet opvalt.