2min

Tags in dit artikel

, , , ,

In samenwerking met Netgear biedt Internetprovider ZeelandNet haar abonnees sinds een jaar een WiFi-router van Netgear aan, waarmee zij overal in huis draadloos toegang hebben tot Internet, printers en bestanden op andere PC’s. Klanten kunnen tevens kiezen voor een standaard Ethernet-router van Netgear. Inmiddels hebben de abonnees massaal een Netgear-router aangeschaft, waarvan het merendeel de draadloze variant. Klanten van ZeelandNet hebben hiermee de beschikking over een gemakkelijke oplossing waarmee ze met meerdere personen tegelijk gebruik kunnen maken van Internet.

ZeelandNet is een full-service Internetprovider die zich richt op de provincie Zeeland en die de afgelopen jaren een zeer sterke groei heeft doorgemaakt. Zo heeft van alle Zeeuwse inwoners zo’n 40% een breedband aansluiting op het Internet bij ZeelandNet. Om het dienstenaanbod nog verder te verbeteren, besloot ZeelandNet ongeveer twaalf maanden geleden haar klanten tegen een aantrekkelijke prijs een Internet-router van Netgear aan te bieden, waarmee meerdere familieleden tegelijkertijd kunnen Internetten. De keuze voor de apparatuur van Netgear is gebaseerd op de hoge kwaliteit en stabiliteit van deze producten.

Abonnees van ZeelandNet kunnen via het zogeheten ZeelandNet Winkelplaza kiezen uit drie verschillende Netgear-routers: de RP614 Ethernet Router, draadloze Netgear MR814 (802.11b) router en de snelle draadloze Netgear WGR614 (802.11g) router. Specialisten van ZeelandNet hebben speciale handleidingen geschreven waarin de gebruikers in heldere stappen wordt uitgelegd hoe zij hun Netgear-router kunnen gebruiken met het netwerk van ZeelandNet.

"Steeds meer huishoudens willen met meerdere PC’s tegelijkertijd op Internet, in veel gevallen draadloos. Dat kun je aan de mensen zelf overlaten, maar wij hebben ervoor gekozen om onze klanten daarbij zo goed mogelijk te helpen. Dat doen we door ze goede apparatuur aan te bieden met een gemakkelijk te volgen stap-voor-stap handleiding.", zegt Pieter van der Pol, Business Development Manager bij ZeelandNet. "De keuze voor de producten van Netgear is gebaseerd op de kwaliteit en het gebruiksgemak. In het verleden kwamen onze klanten vaak bij ons met vragen over netwerkapparatuur die zij zelf hadden aangeschaft en die niet goed functioneerden. Met de routers van Netgear hebben we dit soort problemen niet."

"Internetproviders doen er goed aan wanneer zij hun klanten de gelegenheid bieden om met meerdere thuis-PC’s gebruik te maken van hun ADSL- of kabelaansluiting. Bij steeds meer gezinnen is het heel gewoon dat de kinderen een eigen PC hebben en ook het aantal notebooks neemt toe bij consumenten. In dat laatste geval is een draadloze verbinding natuurlijk de ideale oplossing.", zegt Michel van den Berg, Country Manager van Netgear Benelux. "ZeelandNet gaat daarbij net nog even een stapje verder, door hun klanten niet alleen de beste producten aan te bieden, maar ze ook te helpen bij het goed en veilig instellen ervan."