min

Tags in dit artikel

, ,

Over iets meer dan een maand zal Sony met de Cyber-shot DSC-150 één van de eerste digitale camera’s met 7,2 megapixel introduceren voor de normale thuisgebruiker. Tot nu toe hadden de meeste digitale camera’s in deze klasse nog 5 megapixels.

De nieuwe Cyber-shot heeft een Vario-Tessar objectief, gemaakt door Carl Zeiss. De camera heeft 3x optische focus en 6x digitale focus. Het hybrid LC scherm op de achterkant heeft een diagonaal van 4,6 cm.

De camera is volgens Sony in 1,6 seconde klaar voor het nemen van foto’s. Daarbij komt dan nog de vertraging tussen het nemen van de foto en het drukken op de knop die 0,32 seconde bedraagt.

Zoals bij elke Sony camera worden de foto’s opgeslagen op Memory Sticks. Bij de camera komt een Memory Stick van 32 MB, wat natuurlijk zeer weinig is bij foto’s van 7,2 megapixel.
Het meegeleverde softwarepakket is geschikt voor Windows en Mac OS.

Met afmetingen van 51,5x108x26,6 millimeter en een prijs van ongeveer 530 Euro zal het een leuk hebbedingetje zijn voor veel thuisfotografen. Alhoewel de 7,2 megapixel voor de meeste thuisgebruikers waarschijnlijk een overkill aan megapixels is.