1 min

Tags in dit artikel

, , ,

PNY heeft een nieuwe reeks grafische kaarten uitgebracht. De kaarten zijn gebaseerd op Geforce-6 kaarten, ondersteunen PCI Express en hebben een betere snelheid dan op AGP gebaseerde kaarten bij een hoge resolutie, bij spellen en bij andere grafisch intensieve programma’s.

De nieuwe serie heeft zowel instapmodellen als normale en high-end modellen. De beste kaart uit de serie is de Verto Geforce PCX 6800 Ultra, gebaseerd op de snelste Nvidia chip. Voor de iets minder eisende, of minder rijke, mensen heeft PNY de Verto Geforce PCX 6800 GT. Beide kaarten ondersteunen de SLI technologie van Nvidia, die het mogelijk maakt om twee kaarten in een systeem te combineren.

De normale modellen, de Verto Geforce PCX 5900 en de Verto Geforce PCX 5750, zijn gebaseerd op de laatste generatie van de Geforce 5 chips. Het instapmodel, de Verto Geforce PCX 5300, zal minder dan $100 kosten.

PNY heeft nog geen prijzen aangekondigd. Het enige wat ze hebben aangekondigd is dat de kaarten in het derde kwartaal van dit jaar uit zullen komen. Dit valt precies samen met het verwachtte tekort aan Geforce 6 kaarten in die periode.