2min

Tags in dit artikel

,

Netgear, wereldwijd aanbieder van geavanceerde netwerkproducten, annonceert de eerste Gigabit Cardbus-adapter voor notebookcomputers. Deze kaart komt tegemoet aan de groeiende vraag van zowel zakelijke als particuliere gebruikers naar mogelijkheden om bestanden sneller te kopiëren. Met de Netgear GA511 Gigabit PC Card kunnen bestanden tien keer sneller worden verzonden dan met Fast Ethernet en zelfs tot honderd keer sneller dan met een draadloze 802.11b-verbinding.

De GA511, die een aanvulling vormt op Netgears uitgebreide productlijn van beheerde en onbeheerde Gigabit- en Fast Ethernet-switches, is ontworpen om gebruikers snel en makkelijk verbinding te laten maken met andere netwerkcomputers, printers, routers, netwerkopslag en het internet met indrukwekkende snelheden tot maximaal 1000 Mbps. De GA511 is volledig achterwaarts compatibel met 10 Mbps en 100 Mbps Ethernetproducten en wordt geleverd met Netgear’s Smart Wizard Install Assistant, waarmee de kaart met vijf muisklikken geïnstalleerd kan worden. Voorts beschikt de GA511 over 10/100/1000 Mbps auto-sensing mogelijkheden, waardoor handmatig omschakelen tussen de verschillende transfersnelheden niet meer nodig is.

"Nu gigabit-switches steeds betaalbaarder worden, willen zakelijke en particuliere gebruikers snel migreren naar de hogere snelheden die gigabit-technologie biedt", zegt Michel van den Berg, Country Manager Netgear Benelux. "Tot op heden waren gigabit-adapters alleen beschikbaar voor desktop-systemen. Maar veel bedrijven rusten hun medewerkers steeds vaker uit met notebooks. Wanneer zij daarmee over gigabitsnelheden kunnen beschikken, gaat het verzenden van grote CAD-, video of databasebestanden stukken sneller. Maar ook op een thuisnetwerk komt een gigabitverbinding goed van pas, bijvoorbeeld voor het verplaatsen van een complete speelfilm van de ene naar de andere computer."