min

Tags in dit artikel

, , ,

Computer Associates heeft de software industrie, de regering en universiteiten opgeroepen om meer aandacht te besteden aan de kwaliteit van hun software. Het bedrijf wil software producenten aansporen om de veiligheid van hun software te verbeteren, en ook de kwaliteit serieuzer te nemen dan nu het geval is.

Vice-president van veiligheidsstrategie bij CA, Simon Perry, zegt dat verkopers en eindgebruikers meer moeten aandringen op een hogere kwaliteit in de programma code.

"Momenteel zitten we met z’n alleen op een tredmolen. En we moeten dat allemaal veranderen voordat we eraf kunnen. We moeten de manier waarop onze infrastructuren zijn ontwikkeld veranderen. We moeten onze aandacht vestigen op het feit dat het (patching) proces niet meer functioneert. En we dringen niet genoeg aan op kwalitatief en veilig coderen."

Perry voegt daar nog aan toe dat de regering een actievere rol moet gaan spelen in het controleren van de kwaliteit van technologische producten: "De overheid kan een pizza terugroepen omdat de kwaliteit niet goed is. Maar software heeft geen terugroep programma. We moeten beter worden in het besturen op dit punt".

Perry was een spreker op de Secure Computing Conference in Londen, die morgen eindigt.