2min

Tags in dit artikel

, ,

WatchGuard Technologies, Inc. introduceert WatchGuard Gateway AntiVirus voor e-mail voor de Firebox X-productlijn. WatchGuard Gateway AntiVirus is ontworpen om op een voordelige manier uitgebreide beveiliging te bieden tegen bedreigingen via e-mail. De robuuste, op signatures gebaseerde oplossing wordt gecombineerd met WatchGuard’s bestaande deep application inspection-functionaliteit, die bedrijven per direct bescherming biedt. Op deze manier wordt de kwetsbaarheid van bedrijven voor potentiële bedreigingen aanzienlijk gereduceerd.

In tegenstelling tot oplossingen die volledig vertrouwen op signatures, biedt WatchGuard daarnaast pro-actief bescherming tegen nieuwe en onbekende aanvallen. WatchGuard heeft een open source, op signatures gebaseerde scan engine van ClamAV geïntegreerd met de deep application inspection-functionaliteit van WatchGuard’s Intelligent Layered Secuity (ILS)-architectuur. De signature database kent niet alleen de reguliere virussen, maar omvat meer dan 22.000 signatures van de meest actieve virussen wereldwijd. De deep application inspection-functionaliteit is geïntegreerd met de WatchGuard s security appliance en controleert verkeer op verdachte protocollen. Het apparaat bepaalt of de content kwaadwillend is en blokkeert bedreigingen vóórdat ze de antivirus engine bereiken, zodat er geen onnodige activiteiten plaatsvinden. Als er geen bedreiging is geïdentificeerd, worden de gegevens doorgelaten naar de antivirus engine waar ze worden gescand met behulp van de signature database.

WatchGuard’s samenwerking met de wereldwijde open source antivirusgemeenschap maakt het mogelijk voor WatchGuard om continue en tijdige updates aan de signature database te leveren. Nieuwe en geüpdate signatures zijn regelmatig beschikbaar via een aantal servers met een hoge beschikbaarheid. Het is aan de klant om te bepalen hoe vaak ze updates willen ontvangen.