min

Tags in dit artikel

Het gebruik van Kazaa is al een tijdje aan het afnemen, dit heeft onder andere te maken met de strenge campagne die de muziekindustrie tegen p2p-gebruikers voert en met de slechte reputatie van Kazaa. Daarom worden er een aantal stappen terug gedaan richting de oorsprong van het p2p-programma. De nieuwste versie van Kazaa heeft daarom de telefoonfuncties van Skype meegekregen.

Naast de nieuwe interface, gaat het hier om een integratie van dezelfde technologie waar Skype gebruik van maakt. Dit stelt gebruikers in staat om gratis via het internet te bellen naar elkaar, dit kan ook gedaan worden met de bestaande Skype-abonnees.

Helaas zit ook ook deze keer Kazaa weer vol spyware. Ondanks dat Sharman de beschuldiging ontkent, bevat Kazaa de reclameprogramma’s GAIN en Cydoor. Deze programma’s worden toch door velen beschoud als spyware.

Het verband tussen Kazaa en Skype bestaat al langer. Janus Friis en Niklas Zennstrom zijn twee programmeurs die aan Kazaa hebben meegewerkt en het aan het netwerk Alnet. Daarnaast zitten zij ook achter de telefonietoepassingen.