2min

Tags in dit artikel

, ,

In een poging concurrent Google bij te houden gaat Yahoo een eigen Desktop Search uitbrengen.
De release van het programma staat gepland voor januari 2005.

De applicatie wordt ontwikkeld in samenwerking met X1 Technologies, dat al eerder een Desktop Search ontwikkelde waarmee het mogelijk is om te zoeken naar o.a. e-mails, pdf en word documenten en muziek- en fotobestanden.
Bij de versie van Yahoo zal het tevens mogelijk te zijn om op het internet te zoeken via de Yahoo zoekmachine.
In de toekomst zal het programma uitgebreid worden met het zoeken naar Yahoo Instant Messenger archieven, adresboek en yahoo’s gratis online e-maildienst.

Desktop Search is één van de nieuwe ontwikkelingen waar zoekmachines en softwaremakers hun pijlen op richten.
Alhoewel de meeste besturingssystemen standaard zijn voorzien van een zoekmachine denken de bedrijven dat deze machines voor verbetering vatbaar zijn.
Daarnaast kunnen de bedrijven hun Desktop Search gebruiken voor, al dan niet gepersonaliseerde, reclame.

Yahoo heeft aangegeven dat de reclame nog niet geïmplementeerd zal worden in de betaversie, maar als er via het programma op het internet wordt gezocht wordt er wel reclame getoond.
Yahoo denkt verder dat haar Desktop Search tussen die van de concurrenten zal uitspringen omdat Yahoo haar portaalactiviteiten implementeert in de zoekopties.

Dat iedereen een graantje mee wil pikken van deze nieuwe trend blijkt wel uit het feit dat andere concurrenten er als de kippen bijwaren om hun eigen Desktop Search aan te kondigen.
Microsoft gaat nog voor het einde van dit jaar een Desktop Search testen in de Verenigde Staten en zoekmachine AskJeeves introduceert komende woensdag een variant.